Az elmúlt hétvégét Balatonkenesén a Saucony Magyarország által szervezett futó és jógatáborban tölthettem. Szerintem receptre kellene felírni mindenkinek a hasonló élményt. Sport, egészséges ételek, lelki kikapcsolódás, természet… Nehéz szavakba önteni az élményt, de megpróbálom. 🙂

Fotó: 2lenses

Péntek délután érkeztünk a Kenese-Völgye Villahotelben, ahol nagyon családias légkör és megannyi friss gyümölcs, zöldség és mindenféle egészséges étel fogadott minket. Miután mindenki megérkezett, egy gyors kipakolást követően rögtön elmentünk futni egy vadregényes túraútvonalon keresztül egészen egy kilátóig, ahonnan a naplemente és a Balaton mesés látványa várt. Könnyű 5km-es ismerkedős futás volt mindössze, amit főleg nyújtásközpontú jógával zártunk. Ezután következett a vacsora, amit magunknak készítettünk el.

Másnap 8-kor megreggeliztünk és kifutottunk egy stégre (4km), ahol futóiskoláztunk és jógáztunk. Nem is tudom szavakba önteni mennyire hangulatos és pihentető volt a stégen edzeni úgy, hogy körülölel a Balaton. Az időjárás tekintetében egyébként nagyon szerencsések voltunk. Gyönyőrű napsütéses időnk volt végig.

Miután kisportoltuk magunkat a Sirály étteremben tízóraival folytattuk a napunkat. A csapat nagy része hazafelé is a futást választotta, de opcionálisan autóval is vissza lehetett menni, akinek érzékenyebb volt a gyomra. A délután folyamán masszőrök gondoskodtak a teljes kikapcsolódásunkról, valamint a kertben lévő jakuzzit, függőágyat is használatba vettük. Meg tudnám szokni… 🙂 Egész nap a természetben voltunk és grilleztünk. Nagyon jól éreztük magunkat.

5-re volt foglalásunk a Petrányi pincészetbe, ahol a borvacsora előtt Anna egy meditatív jógával gondoskodott a lelki nyugalmunkról. A helyszínválasztás itt is zseniális volt, ugyanis a pincészet fölött, a Balaton panorámájával a háttérben jógáztunk. Volt egy 10 perces meditáció a tábor zárásaként, amitől nagyon sokat kaptam. Az igazat megvallva a fantasztikus körülmények ellenére is egész nap volt bennem egy feszültség, mert fájt az Achilles-em, és megijedtem, hogy esetleg ezen fog elbukni az Ironman felkészülésem. Ez a félelem ott és abban a 10 percben egyszer csak elszállt és máshogy kezdtem látni a világot. Meg tudtam beszélni magammal, hogy ez csupán egy jelzés volt a szervezetem részéről, amit komolyan kell vennem. Többet kell foglalkoznom magammal. Jóga után nagyon finom vacsorát kaptunk, amit különleges borok kíséretében fogyasztottunk el itt, a Petrányi Pincészetben. 

Elég jellemző tulajdonságom, hogy mindenkinek a problémáját magamra veszem és előtérbe helyezem magammal szemben. Ez a hétvége főleg ebben segített. Csak akkor lehet valaki egészséges, ha a teste és a lelke is rendben van. Futás és jóga számomra ezért ideális páros. A nagy rohanásban időt kell szakítanunk arra, hogy kikapcsolódjunk, mert egy ponton túl elfelejtjük azt, hogy miért is csináljuk, amit csinálunk. Meg kell állni, hogy értékeljük meddig jutottunk, különben csak elégedetlenség és rohanás vesz körül minket. Nagyon hálás vagyok, hogy futóedzőként részt vehettem ebben a táborban, mert végre igazán kikapcsolódhattam.

Már alig várom a folytatást! 🙂

Fotók: 2lenses