Nem tudom szavakba önteni milyen hálás vagyok neked az elmúlt 16 együtt töltött évért! Számtalan edzés és verseny áll mögöttünk, amiért mindig nagyon hálás leszek neked és jó szívvel gondolok majd vissza rád! Köszönöm, hogy a társam voltál, de most el kell, hogy engedjelek.

Mivel több problémám is akadt a kerékpárom geometriai adottságaival úgy döntöttem, hogy 16 év után lecserélem. Sokáig vacilláltam, hogy milyen típusú bringát vegyek, végül a Bianchi ARIA mellett döntöttem, mert kiválóan alkalmas az országúti versenyekre, és könnyedén beállítható triatlonos célokra is, azaz könnyedén időfutam bringává alakítható. Ebben az esetben az üléspozíciót úgy kell beállítani, hogy ne gátolja a légzést, és szabad mozgást tegyen lehetővé úgy, hogy minél kevesebb dolog álljon a szél útjába. Az időfutam kerékpárok esetében a kormány is eltér a hagyományos kerékpárokétól. Az alkarok egy kipárnázott könyöklőben fekszenek, így egyenes lesz a hát, amivel elérhető az aerodinamikus üléspozíció. Az a legfontosabb, hogy kialakítsuk azt a legideálisabb testhelyzetet, amiben a legkisebb ellenállás mellett, a legnagyobb teljesítményre vagyok képes.

Fotó: 2lenses

A személyre szabott beállításban Simon Balázs volt a segítségemre. Sokan talán azt gondolják, hogy gyors összeszerelést követően már mehet is a tekerés, de csak ezután jön a finomhangolás része a dolognak. Az ún. BG (Body Geometry) Fit rendszer segítségével Balázs személyre szabta a kerékpáromat. Ehhez több mérésre volt szükség. Egy fizikai állapotfelméréssel kezdtünk. Megnézte a lábstruktúrám, a csontjaim és izomzatom állapotát, valamint a hajlékonyságomat. Ez azért nagyon fontos, mert az esetleges deformitások figyelembe vételével csökkenteni lehet a későbbi túlterhelések kockázatát. Ezután jött a tesztelés szakasza. Az volt a feladatom, hogy tekerés közben figyeljem a testem jelzéseit, hogy az alapján tudjuk korrigálni az esetleges problémás területeket. A kezdeti beállítások után a derékfájásom megszűnt, viszont a bal térdem továbbra is fájt. Az én esetemben kicsit bonyolúltabb volt az összhang megtalálása, mert nagyon bedől a bokám, és ha túl erős a korrekció, a szokatlan pozíció miatt újabb túlterhelések jelentkezhetnek. Apró mm-ekkel játszottunk, míg végül megtaláltuk a helyes szöget. Időközben 3 különböző nyerget is teszteltem. Itt azononnal érezhető volt a különbség. Egy komolyabb technikai ruházattal lehet csalni, hogy komfortosabbnak tűnjön, de önmagában is kényekmesnek kell lennie a nyeregnek, különben megkeseríti a kerékpáros életét. A nyereg kiválasztásánál korábban soha nem vettem figyelembe az ülőgumók távolságát. Kiderült, hogy a korábbi túl keskeny volt nekem, ami azért probléma, mert hiányzott a támaszfelület. Ha pedig nincs min támaszkodnia, billegni kezd a csípő, és ha az egyik oldalra jobban dől, akkor a megegyező oldali izomnak nagyobb terhelést kell elviselnie. És már meg is van a túlterhelés. A testünkben az a csodálatos, hogy minden összefügg mindennel. Ha valami nem működik megfelelően, kihatással lehet minden másra. Egy kis korrekcióval elérhető azonban, hogy az adott területek csak a rendeltetésszerű funkciójukat lássák el és ne többet. Így optimalizálva a terhelést és növelve a teljesítményt.

Fotó: 2lenses

A hétvégén elindultam a Tour de Zalakaros Bianchi országúti maraton (137km) távon, hogy hosszabb terhelés alatt is tesztelni tudjam a beállításokat. Kettős érzéseim voltak a versenyzést illetően. Egyfelől féltem a lehetséges sérülések veszélyétől és izgultam, hogy nem fogom tudni kipihenni magam az Ironman versenyig. Másfelől viszont szükségesnek éreztem, hogy megnyugodjon a lelkem: a bringával minden rendben van, és rendben is lesz. Szerencsére a verseny végkimetele nagyon jól alakult, (azt leszámítva, hogy az első meredek emelkedő után kedvem lett volna kiállni 🙂 ), nem fájt semmim, a kerékpárom és én összhangba kerültünk.

MAPEI Tour de Zalakaros – Bianchi országúti maraton 137km

A BG fit rendszer lényege tulajdonképpen a kerékpáros és a kerékpáraja közötti összhang megteremtése. Nagyon nem mindegy, hogy milyen pozícióban ülsz ugyanis a nyeregben. A helyesen beállított pozíciónak nem csupán teljesítményfokozó hatása van, de ezáltal elkerülhetők a rossz beállításból fakadó sérülések is. Nem is gondoltam, hogy ennyire személyre lehet szabni egy kerékpárt. Még a végén kiderül, hogy nem csak a színe miatt volt érdemes megvenni ezt a bringát… 🙂